Weer Estepona Januari: Wat Te Verwachten?

Als je overweegt om in januari naar Estepona te reizen, is het belangrijk om te weten wat je van het weer kunt verwachten. Estepona, gelegen aan de Costa del Sol in Spanje, staat bekend om zijn aangename klimaat gedurende het hele jaar. Januari is hier geen uitzondering op, hoewel het wel de koelste maand is.

De gemiddelde temperatuur in Estepona in januari ligt tussen de 8 en 17 graden Celsius. Dit betekent dat je overdag vaak kunt genieten van milde temperaturen, terwijl het ’s nachts frisser wordt. Vergeet dus niet een jas mee te nemen voor de avonden! Het aantal zonuren per dag ligt rond de 5 tot 6 uur, wat best indrukwekkend is voor deze tijd van het jaar.

Qua neerslag valt er in januari meer regen dan in de drogere zomermaanden, met ongeveer 80 mm verspreid over gemiddeld 6 regendagen. Toch laat dit ruimte voor veel heldere en zonnige dagen die ideaal kunnen zijn voor diverse buitenactiviteiten. Als je op zoek bent naar een winterescape waarbij je niet helemaal afscheid hoeft te nemen van warmere dagen, zou Estepona weleens perfect kunnen zijn!

Weer in Estepona in januari

Estepona, een prachtige stad aan de Costa del Sol, is populair onder toeristen die ook in de winter van zon en milde temperaturen willen genieten. In januari is het weer hier vaak verrassend aangenaam, vooral vergeleken met de koude winters elders.

Gemiddelde Temperatuur Neerslag (mm) Zonuren per dag
12 – 18°C 100 5

De temperaturen zijn mild met gemiddelden rond de 15 graden Celsius. ’s Nachts kan het koeler zijn maar het daalt zelden tot onder de 10 graden. Dit maakt Estepona een ideale winterbestemming voor wie aan de kou wil ontsnappen.

 • Gemiddeld aantal regendagen: ongeveer 6
 • Kans op een bewolkte dag: relatief laag
 • Zeewater temperatuur: +/-16°C

Regenval is mogelijk maar over het algemeen blijft januari vrij droog met slechts enkele dagen neerslag. Het merendeel van de tijd kun je heldere luchten verwachten wat perfecte omstandigheden biedt voor wandelingen langs het strand of door de stad.

Vanwege haar ligging heeft Estepona een microklimaat dat wordt beïnvloed door zowel de Middellandse Zee als de Sierra Bermeja bergen achter zich. Deze combinatie zorgt ervoor dat extreme weersomstandigheden vaak worden vermeden en bezoekers kunnen genieten van buitenactiviteiten zoals golf spelen, paardrijden of simpelweg ontspannen op een terrasje.

Hoewel je waarschijnlijk geen bikinitemperaturen zult tegenkomen is het toch raadzaam om naast warmere kleding ook je zwemoutfit mee te nemen. Je weet immers nooit wanneer je besluit om van die verrassend warme januarizon te profiteren!

Gemiddelde temperatuur in januari

Denk je aan Estepona, dan denk je waarschijnlijk meteen aan zon, strand en een heerlijke temperatuur. Maar hoe zit het eigenlijk in de wintermaanden? In januari kan je in dit deel van Spanje verrassend milde temperaturen verwachten. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 15 graden Celsius, wat het vrij aangenaam maakt voor verschillende buitenactiviteiten.

’s Nachts koelt het natuurlijk wel wat af; gemiddeld daalt het kwik tot ongeveer 8 graden Celsius. Dit is beduidend warmer dan in veel andere Europese landen rond deze tijd van het jaar. Het is dus geen wonder dat velen Estepona als een ideale winterescape zien.

Maand Gemiddelde Max Temp (°C) Gemiddelde Min Temp (°C)
Januari 15 8

Het weerbeeld laat overigens ook zien dat januari relatief droog is voor Andalusische begrippen. Met ongeveer zeven regendagen deze maand zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van al het moois dat Estepona te bieden heeft zonder een paraplu te moeten meedragen.

 • Overdag heerlijk wandelen langs de boulevard of door de schilderachtige oude binnenstad
 • ’s Avonds misschien wat frisser, maar perfect voor een gezellig diner in één van de vele lokale restaurantjes

Hoewel zwemmen in zee misschien niet zo verleidelijk is met zeetemperaturen die rond deze tijd van het jaar gemiddeld op zo’n 16 graden liggen, heeft Estepona genoeg alternatieven om warm te blijven. Denk bijvoorbeeld aan golfen op één van de prachtige banen of een bezoek aan culturele evenementen die juist in de rustigere wintermaanden plaatsvinden.

Dagelijkse weersverwachtingen

Está buscando informatie over het weer in Estepona tijdens de maand januari? Ik heb wat nuttige weetjes voor u. Over het algemeen kenmerkt januari zich door milde temperaturen, maar laten we eens dieper ingaan op wat u dagelijks kunt verwachten.

De gemiddelde temperatuur in Estepona ligt in januari rond de 12 tot 17 graden Celsius. Dit is vrij zacht vergeleken met veel andere Europese bestemmingen in deze tijd van het jaar. De nachten kunnen frisser zijn, dus een warme jas is geen overbodige luxe als u ’s avonds naar buiten gaat.

Dag Gemiddelde Temp. (°C) Neerslag (mm)
1 13 20
2 14 15
31 16 10

Ondanks dat de kans op neerslag aanwezig is, heeft Estepona in januari vaak heldere en zonnige dagen. Met gemiddeld slechts zeven regendagen deze maand, is er genoeg gelegenheid om te genieten van outdoor activiteiten.

 • Vergeet niet uw zonnebril mee te nemen; ondanks de lagere temperaturen kan de zon behoorlijk sterk zijn.
 • Een paraplu of regenjas kan handig zijn gezien de kans op neerslag.

Hoewel sneeuw een zeldzaamheid is aan de Costa del Sol, kunnen liefhebbers van winterse taferelen misschien verrassingen tegenkomen in het bergachtige achterland bij Ronda of Sierra Bermeja.

Mijn advies: houd altijd een weer-app bij de hand om dagelijkse updates te krijgen en plan uw activiteiten dienovereenkomstig. Zo bent u nooit onvoorbereid en kunt u optimaal genieten van alles wat Estepona te bieden heeft!

Regenval in januari

Januari is een interessante maand voor het weer in Estepona. De regenval kan variëren, maar over het algemeen is dit een van de nattere maanden aan de Costa del Sol. Toch blijft het aangenaam vergeleken met de Nederlandse winters.

 • Gemiddeld zijn er ongeveer 6 regendagen in januari.
 • Dit betekent niet dat het continu regent; vaak zijn het korte buien.
 • De hoeveelheid neerslag ligt rond de 80 mm.

De dagen kunnen verrassend zonnig beginnen waarna ineens donkere wolken zich samenvoegen boven de Middellandse Zee en voor plotselinge regenbuien zorgen. Het mooie hiervan is dat deze buien meestal snel overwaaien en plaatsmaken voor heldere luchten.

Hieronder vind je een tabel met statistieken over de gemiddelde regenval:

Week van januari Gemiddelde neerslag (mm)
Eerste week 20
Tweede week 15
Derde week 25
Vierde week 20

Dit heeft ook zijn charme! Na zo’n frisse bui ruikt alles heerlijk vers en zie je vaak prachtige regenbogen die de stad opfleuren. En laten we eerlijk zijn, wat groen hier en daar doet wonderen na al die droge maanden!

Kortom, als je naar Estepona komt in januari moet je rekening houden met wat neerslag maar laat dit je niet afschrikken. Het biedt juist een welkome afwisseling tussen de zonovergoten dagen door!

Activiteiten en bezienswaardigheden in januari

Estreem ik Estepona in januari? Zeker weten! Ondanks dat het de koelste maand is, biedt dit charmante stadje aan de Costa del Sol genoeg mogelijkheden. Eén van de grootste voordelen is dat het er een stuk rustiger is dan in het hoogseizoen. Dat betekent meer ruimte voor jou om te ontdekken wat Estepona te bieden heeft.

 • Bezoek de Orchidarium: Een prachtige botanische tuin waar je zelfs op een regenachtige dag kunt genieten van tropische flora en fauna. Met meer dan 5,000 plantensoorten is het een oase van rust.
 • Wandel langs de Paseo Marítimo: Deze boulevard biedt mooie uitzichten over de Middellandse Zee en je zult versteld staan van de serene sfeer.
 • Verken de oude stad: De historische binnenstad met zijn smalle straatjes en witgewassen huizen is nog mooier als je ze niet hoeft te delen met hordes toeristen.

In januari vinden er ook diverse culturele evenementen plaats die je lokale ervaring kunnen verdiepen:

 • Drie Koningen Parade (Reyes Magos): Op 5 januari kun je deze traditionele parade bijwonen, waarbij geschenken aan kinderen worden uitgedeeld.
 • San Sebastián Festival: Rond 20 januari viert men hier deze heilige met processies en festiviteiten.

Zelfs sportliefhebbers komen aan hun trekken:

 • Ga golfen op één van de vele golfbanen die Estepona rijk is. In januari heb je vaak betere speelomstandigheden door minder hitte.

Los daarvan kun je altijd terecht in gezellige tapasbars of lokale restaurants om te proeven van Andalusische specialiteiten. Warme churros met chocolade, iemand?

Omarm dus gerust die wintermaand en beleef Estepona zonder het massatoerisme!

Conclusie

We hebben uitgebreid gekeken naar het weer in Estepona in januari. Het is duidelijk dat de temperaturen mild zijn, vooral vergeleken met veel andere Europese bestemmingen rond deze tijd van het jaar. De kans op regen bestaat, maar overwegend kun je genieten van heldere dagen.

 • Gemiddelde maximumtemperatuur: 16°C
 • Gemiddelde minimumtemperatuur: 8°C
 • Gemiddeld aantal regendagen: 6
Temperatuur (°C) Gemiddeld
Maximum 16
Minimum 8

Met deze cijfers voor ogen kunnen vakantiegangers die op zoek zijn naar een winterzonbestemming hun keuze bepalen. Estepona biedt vaak aangenaam weer, ook al is het geen garantie voor volledig zonovergoten dagen.

Het is ook belangrijk te vermelden dat januari buiten het hoogseizoen valt. Dit betekent minder toeristen en mogelijk lagere prijzen voor accommodaties en activiteiten.

Voor mij persoonlijk klinkt Estepona als een heerlijke plek om aan de winterkou te ontsnappen. Ik raad wel altijd aan om zelf nog even de weersverwachting vlak voor vertrek te checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Mocht je actief willen blijven tijdens je bezoek, dan zijn er genoeg mogelijkheden om van de natuur te genieten of een duik in de lokale cultuur te nemen – allemaal met een comfortabele temperatuur als achtergrondmuziek.

In essentie vormt Estepona in januari dus een prima balans tussen ontspanning en avontuur onder een relatief warme winterzon. En dat maakt het tot een aantrekkelijke optie voor wie de kou liever vermijdt!