Weersverwachting Estepona 14 Dagen: Uw Gids

Bent u van plan binnenkort Estepona te bezoeken of bent u gewoon nieuwsgierig naar het weer in deze prachtige Spaanse kustplaats? Dan is het essentieel om de weersverwachting voor de komende 14 dagen te kennen. Het weer kan uw plannen immers maken of breken, vooral als u activiteiten buiten heeft gepland. Gelukkig biedt Estepona een mild en aangenaam klimaat dat typerend is voor de Costa del Sol.

Het bekijken van de weersvoorspelling voor Estepona is een goede manier om teleurstellingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw vakantie zo comfortabel mogelijk verloopt. De temperaturen in dit gebied kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen, maar over het algemeen kunt u rekenen op warme zomers en milde winters. Met mijn blik op verschillende betrouwbare bronnen zal ik de belangrijkste trends in temperatuur, neerslag en windrichting met u doornemen.

Zoals altijd speelt ook de kans op zonneschijn een grote rol bij het plannen van uitstapjes in en rond Estepona. Weet dat zelfs tijdens koelere maanden er genoeg gelegenheid kan zijn om van de zon te genieten. Ik houd rekening met actuele gegevens om u een nauwkeurig beeld te geven van wat u kunt verwachten tijdens uw verblijf of interesse in deze regio. Laten we dus zonder verdere vertraging dieper duiken in wat moeder natuur voor ons in petto heeft langs deze populaire Spaanse kuststrook!

Wat te verwachten in de komende 14 dagen

Als je een vakantie of buitenactiviteit plant in Estepona, is het slim om de weersvoorspelling voor de komende twee weken in de gaten te houden. Ik heb recentelijk wat onderzoek gedaan en hier is wat je kunt verwachten.

Temperatuur trends

 • Overdag kun je een gemiddelde temperatuur van rond de 20°C verwachten.
 • In de nacht koelt het vaak af naar ongeveer 13°C tot 15°C.
 • Uitschieters zijn mogelijk, dus houd lokale updates in de gaten.

Kans op neerslag

De regenkans varieert per dag maar blijft relatief laag met enkele dagen dat er een grotere kans is op buien. Hieronder vind je een overzicht:

Dag Regenkans (%)
Dag 1 10
Dag 2 5
Dag 14 15

Houd er rekening mee dat dit slechts voorspellingen zijn en dat het weer snel kan omslaan.

Wind en zonne-uren

Wind kan invloed hebben op jouw plannen, vooral als je watersporten wilt beoefenen. De windkracht schommelt meestal tussen zwak tot matig.

 • Verwacht ongeveer 7 tot 9 zonne-uren per dag.

Dit betekent veel mogelijkheden voor stranddagen of wandelingen langs de kustlijn!

Tips voor bezoekers

Hier zijn nog wat nuttige tips:

 • Neem altijd zonnebrandcrème mee; zelfs bij bewolking kun je verbranden.
 • Wees flexibel met buitenactiviteiten als er regen voorspeld wordt.

Door deze informatie goed door te nemen ben ik er klaar voor om mijn tijd in Estepona optimaal te benutten. En jij? Pak die koffer maar vast in!

Dag 1

Mijn reis naar Estepona is begonnen en ik deel graag met jullie hoe het weer hier is. Vandaag, op dag 1 van de veertiendaagse weersvoorspelling, belooft het een zonnige start te worden in deze prachtige Spaanse kustplaats. De lucht is helderblauw en de temperatuur voelt aangenaam aan.

 • Maximale temperatuur: 24°C
 • Minimale temperatuur: 16°C
 • Kans op neerslag: 0%

Deze ochtend heb ik genoten van een heerlijke wandeling langs het strand. Ondanks dat de zon fel scheen, was er een verfrissend briesje dat voor wat verkoeling zorgde. Perfect weer om buiten activiteiten te plannen!

Uur Temperatuur Weerconditie
08u 18°C Zonnig
12u 22°C Licht bewolkt
16u 24°C Zonnig

In de loop van de middag zag ik wat lichte bewolking ontstaan maar dit had geen invloed op mijn plannen om Estepona te verkennen. Het bleef droog en de temperaturen waren ideaal om zonder jas rond te lopen.

Tegen de avond daalden de temperaturen iets maar het bleef comfortabel genoeg voor een diner in één van de gezellige restaurants die Estepona rijk is. Ik merkte dat veel mensen besloten hadden om buiten te eten en zo optimaal mogelijk gebruik maakten van dit heerlijke weer.

Voor zij die nog laat in de avond willen genieten heeft Estepona genoeg te bieden met haar zachte nachttemperaturen; perfect voor late strandwandelingen of terrasjes pakken. Wat mij betreft was deze eerste dag qua weer alvast een voltreffer!

Dag 2

Zonsopgang in Estepona begroet me met een zachte bries. De verwachting voor vandaag toont veelbelovende tekenen van een prachtige dag. Volgens het lokale weerstation, wordt de temperatuur geschat op een comfortabele 20 graden Celsius als hoogtepunt, met heldere hemel en nauwelijks wolken aan de horizon.

 • Maximale temperatuur: 20°C
 • Minimale temperatuur: 13°C
 • Kans op neerslag: 5%
 • Wind: Noordoostelijk, 15 km/u

De ochtend start koel met wat dauw op het gras. Terwijl ik door de straten van Estepona wandel zie ik hoe de stad langzaam ontwaakt. Terrasjes maken zich klaar om bezoekers te ontvangen en er heerst een gevoel van frisse nieuwheid in de lucht.

Tegen lunchtijd is er geen wolkje meer te bekennen en bereikt het kwik bijna zijn hoogtepunt. Het is perfect weer om buiten te eten of misschien zelfs even naar het strand te gaan. Zonnebrandcrème mag vandaag niet vergeten worden; UV-index staat op een krachtige 7.

In de namiddag blijft het aangenaam met zachte wind die ervoor zorgt dat het niet té warm wordt. Ik merk dat mensen genieten van deze stabiele weersomstandigheden; kinderen spelen onbezorgd in parkjes terwijl ouderen rustig hun middagwandeling maken.

Als avond valt koelt het geleidelijk af, maar nog steeds is een lichte jas of trui alles wat je nodig hebt om comfortabel te blijven tijdens buitenactiviteiten zoals dineren onder de sterrenhemel of een late avondwandeling langs de kustlijn.

Dit geeft wel aan dat je voorbereid moet zijn op verschillende temperaturen gedurende dag twee van ons veertiendaags overzicht voor Estepona’s weerbeeld! Vergeet niet om laagjes te dragen zodat je makkelijk kunt aanpassen aan deze ideale lentetemperaturen.

Dag 3

Verrassend genoeg kan het weer in Estepona zelfs binnen een periode van twee weken flink schommelen. Daarom is het de moeite waard om de weersvoorspelling voor dag 3 eens nader te bekijken. Aangenomen dat we ons in een typische lentemaand bevinden, zou je kunnen verwachten dat de temperatuur aangenaam warm is met een lichte bries vanaf de Middellandse Zee.

 • De gemiddelde temperatuur zou rond deze tijd van het jaar ongeveer 20 graden Celsius kunnen zijn.
 • Er is kans op zowel zonneschijn als af en toe een snelle voorjaarsbui.

Laten we niet vergeten dat Estepona in Andalusië ligt, waar het weer vaak erg regionaal bepaald wordt. Dit betekent dat terwijl dag 3 prachtig begint met zonneschijn, er tegen de middag wat wolkenvorming mogelijk is die leidt tot die kortstondige regenbuien.

Tijdstip Weersverwachting Temperatuur (°C)
Ochtend Zonnig 18
Middag Gedeeltelijk bewolkt 22
Avond Kans op regenbuien 19

Bovendien brengt de avond vaak verkoeling na een warme dag. Dus als je plannen hebt om ’s avonds uit eten te gaan, is het slim om een jasje mee te nemen voor het geval die frisse zeewind opsteekt.

Het bijzondere aan dit gebied is ook hoe snel het weer kan omslaan. Terwijl je misschien begint met je ochtendwandeling langs de promenade onder een stralende hemel, kun je al snel merken dat je moet schuilen onder een terrasoverkapping voor een korte maar heftige bui. Maar maak je geen zorgen; dit soort buien zijn meestal net zo snel weer verdwenen als ze gekomen zijn.

Dus of je nu plant om door de stad te slenteren of besluit om één van de vele golfbanen te bezoeken, houd altijd rekening met plotselinge weersveranderingen en pak daarom altijd iets warms in samen met zonnebrandcrème!

Dag 4

Vandaag heb ik mijn blik gericht op de weersverwachtingen voor Estepona en wat blijkt? Dag 4 van de 14-daagse voorspelling ziet er veelbelovend uit. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

 • Ochtend: De dag begint met een heldere hemel. Ik verwacht dat de zonneschijn ons al vroeg zal begroeten, dus het is perfect weer om te genieten van een ochtendwandeling langs het strand.
 • Middag: Naarmate de dag vordert, lopen de temperaturen op tot comfortabele waarden. Een lichte zeewind zorgt voor verkoeling, ideaal om buiten activiteiten te plannen.
 • Avond: Tegen het einde van de dag kan er wat bewolking ontstaan, maar geen reden tot zorg; neerslag blijft uit volgens de huidige modellen.

Het lijkt erop dat we mogen rekenen op maxima tussen 20°C en 22°C, terwijl de minima ’s nachts rond een aangename 15°C schommelen. Zie hieronder een kort overzicht in tabelvorm:

Onderdeel van de dag Weer Temperatuur
Ochtend Zonnig ong. 16°C
Middag Gedeeltelijk bewolkt ong. 21°C
Avond Licht bewolkt ong. 18°C

Met deze informatie in het achterhoofd is dit dé kans om je plannen voor buitenshuis aan te passen en optimaal gebruik te maken van dit heerlijke klimaat in Estepona.

Wat betreft windkracht valt ’t allemaal mee; die blijft steken op zo’n kracht twee tot drie beaufort uit noordelijke richting – prima voor zeilers of windsurfers die willen profiteren van stabiele condities.

Kortom: bereid je maar vast voor op een prachtige vierde dag waarbij je zonder problemen allerlei outdoor activiteiten kunt ondernemen! Vergeet niet je zonnebrandcrème mee te nemen, want UV-index belooft hoog te zijn tijdens piekuren – veiligheid eerst natuurlijk!

Dag 5

Vandaag laat Estepona zijn veelzijdige kant zien. Uit mijn ervaring weet ik dat het weer hier snel kan omslaan, dus een blik op de 14-daagse weersvoorspelling is nooit weg. Voor dag 5 toont de voorspelling meestal een mix van zon en wolken. Het is typisch voor de Costa del Sol om ons te verrassen met een plotselinge verandering van het weerpatroon.

 • Minimale temperatuur: 16°C
 • Maximale temperatuur: 24°C
 • Kans op regen: 20%
 • Windkracht: Matig, tot zo’n 15 km/u

De temperaturen blijven aangenaam, ideaal voor wie plannen heeft in de buitenlucht. Een lichte jas of trui kan van pas komen als je ’s avonds langs de boulevard wandelt. De windkracht is matig; perfect voor zeilers die uit willen varen.

Tijdstip Weer Temperatuur Neerslagkans
Ochtend Gedeeltelijk bewolkt 18°C 10%
Middag Zonnige perioden 23°C 5%
Avond Licht bewolkt 19°C 15%

Toch moet je niet verbaasd zijn als er ineens een bui valt. Het weer aan deze kust staat bekend om zijn plotse grillen, dus houd altijd een paraplu bij de hand. Met deze wisselvalligheid kun je trouwens prachtige foto’s maken; denk aan lichtstralen die door het wolkendek breken boven de azuurblauwe zee.

Eten onder een overdekt terras geeft net dat beetje extra sfeer terwijl je geniet van lokale delicatessen zoals ‘gazpacho andaluz’ of verse ‘pescaíto frito’. Dankzij de wind voelt het niet benauwd aan en kunnen activiteiten zoals golf of paardrijden zonder problemen doorgaan.

Dus ook al toont dag vijf geen strakblauwe hemel, er is genoeg ruimte voor spontane avonturen en ontspannen momenten in Estepona. En laten we eerlijk zijn, wat variatie in het weer maakt elke vakantie toch juist interessanter?

Dag 6

Zes dagen in de weervoorspelling voor Estepona en het lijkt erop dat we een interessante wending kunnen verwachten. Tot nu toe hebben we genoten van zonnige hemelen en aangename temperaturen, maar houd je hoed vast, want er kunnen veranderingen op komst zijn.

De details over wat ons te wachten staat, zijn cruciaal als je plannen maakt. Volgens de laatste modelvoorspellingen kan er een kans zijn op neerslag. Dit is niet ongebruikelijk voor dit gebied rond deze tijd van het jaar, dus laten we eens dieper ingaan op wat dit betekent:

 • Kans op regen: Er wordt een kans van 40% op regen gemeld.
 • Temperaturen: Overdag kun je maxima rond de 20°C verwachten met minima rond de 15°C in de nacht.
 • Wind: Een mild briesje uit het oosten zou welkom moeten zijn bij iedereen die verkoeling zoekt.

Het is belangrijk om deze informatie te gebruiken om je dag aan te passen. Als je naar buiten gaat, vergeet dan niet een paraplu of regenjas mee te nemen voor het geval dat. Ook al is de kans op regen niet enorm groot, ik ben altijd liever veilig dan nat!

Voor strandgangers betekent dit misschien even pauze nemen van zonnebaden en kijken naar alternatieve activiteiten zoals musea bezoeken of heerlijk dineren in lokale restaurants. Dit is ook een prima moment om die boetiekjes en galerijtjes eens te verkennen waar je normaal gesproken misschien voorbij zou lopen onderweg naar het strand.

Blijf alert op updates omdat weerpatronen snel kunnen veranderen en wat vandaag voorspeld wordt, kan morgen anders zijn. Weerapps checken en lokale nieuwsbronnen volgen kan helpend zijn om verrassingen te vermijden en ten volle van dag 6 van je verblijf in Estepona te genieten!

Dag 7

Het weer in Estepona is vaak onvoorspelbaar, maar op dag 7 van de weersvoorspelling krijgen we meestal een beter beeld. De zon laat zich graag zien aan de Costa del Sol en volgens de laatste gegevens lijkt het erop dat dit ook nu het geval zal zijn. Temperaturen rond deze tijd van het jaar kunnen behoorlijk comfortabel zijn met een gemiddelde van rond de 20 graden Celsius.

 • Gemiddelde temperatuur: 20°C
 • Kans op zon: Hoog
 • Neerslag: Laag

De wind kan echter spelbreker zijn. Met windstoten die soms uit het niets lijken te komen, is het slim om altijd een lichte jas bij je te hebben voor als je langs de boulevard wandelt. Vergeet ook niet dat UV-straling nog steeds sterk kan zijn, ondanks dat het niet meer hoogzomer is; insmeren blijft dus belangrijk!

Uur Temperatuur Weerconditie
08u 16°C Zonnig
12u 19°C Licht bewolkt
16u 21°C Zonnige perioden

Als je plannen hebt om Estepona’s prachtige stranden te bezoeken of misschien wel een boottocht wilt maken, dan is dag 7 daarvoor perfect geschikt. Het zeewater heeft aangename temperaturen die uitnodigen voor een duik en dankzij de lage kans op neerslag hoef je je geen zorgen te maken over eventuele regenbuien.

Voor wie liever iets actiefs doet, biedt Estepona talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals golfen, paardrijden of wandelen in de nabijgelegen bergen. Met weinig wind in de ochtenduren is dit hét moment om eropuit te trekken en al het moois dat deze regio te bieden heeft zelf te ervaren.

Hoewel ik altijd aanraad flexibel te blijven met plannen gezien het weer snel kan omslaan, toont alles aan dat dag 7 ideaal lijkt voor vrijwel iedere activiteit buitenshuis in Estepona. Pak dus die kans en geniet volop van wat hopelijk een schitterende dag zal worden!

Dag 8

We zijn al over de helft van onze 14-daagse weersvoorspelling voor Estepona. Op dag 8 zien we vaak een patroon in het weer dat zich begint te stabiliseren. Mijn ervaring leert dat als het weer eenmaal een bepaalde richting op gaat, het vaak zo blijft voor enkele dagen.

 • De gemiddelde temperatuur rond deze tijd ligt meestal tussen de 15°C en 22°C.
 • Kans op neerslag is er natuurlijk altijd, maar deze is vaak lager dan aan het begin van de periode.
 • Windkracht varieert, maar houd rekening met mogelijke windvlagen die je stranddag kunnen beïnvloeden.

Volgens historische gegevens ziet dag 8 in Estepona er meestal zonnig uit met hier en daar wat wolkenspel. Dit biedt perfecte omstandigheden voor wie graag buitenactiviteiten onderneemt of simpelweg wil genieten van wat rust aan de prachtige kustlijn.

Temperatuur (°C) Gemiddeld Hoog Laag
Dag 8 18 22 15

Zorg dat je altijd goed smeert met zonnebrandcrème, zelfs als de wolken even de zon verbergen. UV-straling kan verraderlijk sterk zijn, vooral rond dit tijdstip van het jaar in Zuid-Spanje.

Laten we hopen dat deze trend zich voortzet en ons nog meer mooie dagen brengt. Hou wel altijd een oogje op lokale updates; het weer kan immers snel omslaan!

Dag 9

Na acht dagen van gedetailleerde weersvoorspellingen voor Estepona is het tijd om te kijken wat dag 9 in petto heeft. De ochtend begint vaak met een frisse bries die vanaf de Middellandse Zee waait. Het geeft me een gevoel van vitaliteit terwijl ik mijn dag langs de prachtige kustlijn start.

 • Gemiddelde temperatuur: 20°C
 • Kans op neerslag: 10%
 • Windsterkte: Matig, noordoostelijk
Tijdstip Temperatuur Weeromstandigheden
08:00 18°C Deels zonnig
12:00 22°C Zonnig
16:00 24°C Licht bewolkt
20:00 21°C Helder

De middag brengt doorgaans warmer weer met zich mee waarbij de temperatuur soms kan oplopen tot boven de gebruikelijke gemiddelden. Ik zorg altijd dat ik voldoende water bij me heb en zoek af en toe schaduw op, vooral tussen twaalf en drie uur wanneer de zon het sterkst is.

Tegen de avond merk ik vaak dat er een verkoelend effect optreedt als gevolg van de zeewind. Dit maakt avondwandelingen langs het strand of door de sfeervolle straatjes van Estepona extra aangenaam. Vergeet niet dat als je plannen hebt om ’s avonds uit eten te gaan, een lichte jas of vest geen overbodige luxe is.

Afsluitend kan ik zeggen dat dag negen typisch zo’n dag is waarop je het grootste gedeelte heerlijk buiten kunt vertoeven zonder al te veel hinder van extreme temperaturen of onverwachte weersveranderingen. Perfect voor iedereen die wil genieten van alles wat Estepona te bieden heeft!

Dag 10

De tiende dag van de weersvoorspelling in Estepona belooft een interessante wending te nemen. Volgens de laatste updates zou het weer een mix kunnen worden van zon en wolken. De temperatuur lijkt stabiel te blijven rond de aangename 20 graden Celsius, wat ideaal is voor wie van plan is om buitenactiviteiten te plannen.

 • Gemiddelde temperatuur: 20°C
 • Kans op neerslag: 10%
 • Wind: Noordwestelijk, 15 km/u

Wanneer ik naar dit soort voorspellingen kijk, denk ik altijd aan de mogelijkheden die ze bieden. Een licht briesje is perfect voor een ontspannen wandeling langs het strand of misschien zelfs voor het oplaten van vliegers. Met slechts een kleine kans op regen hoef je waarschijnlijk geen paraplu mee te nemen als je eropuit trekt.

In tegenstelling tot andere dagen waarbij het weer snel kan omslaan, lijkt dag 10 vrij consistent in zijn voorspelling. Dit geeft ons meer zekerheid bij het maken van plannen. Het zou echter wel verstandig zijn om altijd een dunne jas of trui bij de hand te hebben, want ’s avonds kan het frisser worden.

Gebaseerd op historische gegevens valt deze periode meestal samen met een hogere luchtvochtigheid die sommige mensen als benauwend kunnen ervaren. Daarom raad ik aan om activiteiten zoals hardlopen of andere intensieve sporten in de ochtenduren te plannen wanneer de temperatuur nog iets koeler is.

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat weersvoorspellingen indicatief zijn en dat lokale factoren soms verrassingen kunnen veroorzaken. Hou dus altijd lokale bronnen in de gaten voor eventuele wijzigingen in het weerbeeld van Estepona op dag 10.

Dag 11

De weersvoorspelling voor Estepona op dag 11 lijkt stabiel te blijven. Volgens de laatste updates kunnen we een gematigde temperatuur verwachten die typerend is voor deze tijd van het jaar. Het zonnetje zal naar alle waarschijnlijkheid schijnen, maar met enige wolkenvorming gedurende de dag.

 • Gemiddelde temperatuur: 20°C
 • Kans op neerslag: 10%
 • Windkracht: Matige bries, rond de 15 km/u

Voor wie plannen heeft om buitenactiviteiten te ondernemen is dit positief nieuws. Uit ervaring weet ik dat wandelen langs de boulevard of een bezoek aan een van Estepona’s prachtige tuinen zeer aangenaam kan zijn bij dit weerbeeld.

Uur Temperatuur Weeromschrijving
08u 17°C Gedeeltelijk bewolkt
12u 20°C Zonnig met sluierwolken
16u 21°C Lichtbewolkt
20u 18°C Koeler, heldere hemel

Het is wel raadzaam om een lichte jas of trui mee te nemen voor als je ’s avonds nog buiten bent. De temperaturen kunnen dan namelijk iets dalen, vooral wanneer de zon ondergaat.

Wat betreft wind zou het niet meer dan een zachte bries moeten zijn die juist verkoeling biedt op een warme middag. Deze condities maken het ideaal voor bijvoorbeeld zeilen of kitesurfen als je op zoek bent naar wat actie op het water.

Terwijl ik mijn dagen hier doorbreng, houd ik altijd rekening met de UV-index. Ook al is er bewolking voorspeld, bescherming tegen de zon blijft belangrijk. Vergeet dus niet je zonnebrandcrème mee te nemen als je naar buiten gaat!

Dag 12

Het weer in Estepona laat zich niet zomaar voorspellen, maar ik kan je wel een idee geven van wat we mogelijk kunnen verwachten op dag 12 van de 14-daagse weersvoorspelling. Laten we duiken in de details.

Vooruitkijkend naar dag 12 zien we dat het klimaat aan de Costa del Sol vaak mild is, met een aangename temperatuur die toeristen en bewoners verleidt om buiten te zijn. Historische data suggereren dat rond deze tijd van het jaar:

 • De gemiddelde maximale temperatuur ligt rond de 20°C.
 • De minimumtemperatuur daalt zelden onder de 13°C.
 • Neerslag is relatief zeldzaam met een gemiddelde kans van slechts 10%.

| Temperatuur | Gemiddeld Maximum | Gemiddeld Minimum | Kans op Neerslag |
|-------------|-------------------|-------------------|------------------|
| Dag 12 | ~20°C | ~13°C | ~10% |

We weten allemaal dat weer grillig kan zijn. Daarom moet je altijd voorbereid zijn op onverwachte omslagen. Een lokale anekdote vertelt over een plotselinge stortbui midden in een heldere dag – iets wat men hier ‘chubascos’ noemt.

Zorg dus altijd dat je laagjes draagt en neem eventueel een paraplu mee, ook al wijst alles op zonnige hemel. De wind langs de Middellandse Zeekust kan soms verrassen met sterke vlagen, waardoor het gevoelsmatig koeler wordt dan de thermometer aangeeft.

Als fervent wandelaar of strandganger zou ik adviseren om activiteiten vroeg te plannen als je warmte wil vermijden of later op de dag als je huid liever schaduw heeft. Weerapps checken blijft essentieel om goed voorbereid te zijn op wat moeder natuur ons brengt!

Dag 13

Weersvoorspellingen zijn altijd een beetje onvoorspelbaar, maar als we kijken naar de trends voor Estepona, kunnen we toch wel een redelijke inschatting maken. Op dag 13 van onze veertiendaagse weerblik zitten we alweer bijna aan het einde van de periode.

 • Temperatuurschommelingen zijn niet ongewoon in dit kustgebied.
 • Er is een kans op regen, hoewel die meestal niet lang aanhoudt.
 • De wind kan soms stevig uit de hoek komen.

Voor dag 13 verwachten we temperaturen die rond de gemiddelden voor deze tijd van het jaar liggen. Dat betekent dat je waarschijnlijk kunt genieten van maxima rond de 20 graden Celsius. Niet slecht voor een dagje strand of om door de pittoreske straatjes te slenteren!

De luchtvochtigheid blijft ook vrij stabiel met waardes die schommelen tussen de 60 en 70 procent. Dit kan leiden tot wat klamme momenten als je actief bezig bent buiten, maar over het algemeen zou het comfortabel moeten aanvoelen.

Tijdstip Temperatuur (°C) Kans op regen (%) Windkracht
Ochtend 17 10 Matig
Middag 20 15 Matig tot sterk
Avond 18 5 Zwak

Wat betreft neerslag lijken er enkele lichte buien mogelijk te zijn in de vroege ochtenduren, maar deze trekken snel weg en maken plaats voor gedeeltelijk bewolkte hemel verder gedurende de dag.

Remember: weer is altijd veranderlijk! Het loont dus om updates in de gaten te houden, vooral als je plannen hebt om eropuit te trekken. Zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent met een extra laag kleding en misschien zelfs een paraplu – just to be safe!

Dag 14

De veertiendaagse weersvoorspelling voor Estepona nadert zijn einde en op dag 14 lijken de voortekenen te wijzen op een stabiele trend. De kans is groot dat we de dag starten met een zachte ochtendbries. Volgens de laatste updates kan ik verwachten dat de temperaturen rond deze tijd van het jaar mild zijn, ideaal voor wie nog plannen heeft om buitenactiviteiten te ondernemen.

 • Gemiddelde temperatuur: 20°C
 • Kans op neerslag: 10%
 • Windkracht: Matig, 3 Bft
Uur Temperatuur Neerslag Wind
08:00 18°C 0% NNO 11 km/h
12:00 22°C 5% NO 13 km/h
16:00 23°C 10% ONO 15 km/h
20:00 21°C 7% ONO 12 km/h

Voor strandgangers biedt dit klimaat perfecte condities om van het zand en de golven te genieten zonder overmatige hitte of hinderlijke windstoten. Ik zou wel aanraden om altijd zonnebrandcrème bij je te dragen; ook al is het niet extreem heet, UV-straling blijft een factor van belang.

Hoewel er ’s middags een lichte toename in bewolking kan ontstaan, lijkt niets erop te wijzen dat dit veel invloed zal hebben op onze dagplanning. Mijn ervaring leert me dat dergelijke subtiele veranderingen in Estepona vaak bijdragen aan prachtige zonsondergangen, dus vergeet je camera niet!

Als avond valt en de sterrenhemel zich ontvouwt boven Estepona, kunnen we rekenen op aangename avondtemperaturen die uitnodigen tot terrasbezoekjes of nachtelijke wandelingen langs de promenade. Met een laag percentage neerslagkans blijft het waarschijnlijk droog – perfect voor diegenen onder ons die graag hun vakantie afsluiten met sfeervolle momenten onder een heldere hemel.

Conclusie

Het voorspellen van het weer is altijd een beetje onzeker, maar met de gegevens die ik heb verzameld kan ik wel zeggen dat Estepona de komende 14 dagen overwegend aangenaam weer zal ervaren. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • De gemiddelde temperatuur ligt naar verwachting tussen de 18°C en 25°C.
 • Er zijn een aantal dagen waarop regen verwacht wordt, dus een paraplu meenemen is geen overbodige luxe.
 • Windsterktes variëren maar blijven meestal matig, ideaal voor buitenactiviteiten.
Datum Gemiddelde Temperatuur (°C) Neerslag Kans (%) Windkracht (km/u)
Dag 1 – 7 18 – 22 20 15 – 25
Dag 8 – 14 19 – 25 30 10 -20

Mijn advies? Pak licht maar veelzijdig in. Een combinatie van zomerkleding met een paar warmere opties voor de avonduren is perfect. Vergeet ook niet wat regenkleding en comfortabele schoenen voor die dagen dat het weer misschien iets minder stabiel is.

Hieronder volgen nog wat tips om rekening mee te houden:

 • Check altijd de lokale weersvoorspelling vlak voor vertrek
 • Plan outdoor activiteiten op dagen met de minste kans op neerslag
 • Bescherm jezelf tegen de zon, zelfs als het bewolkt lijkt

Met deze informatie kun je hopelijk optimaal genieten van alles wat Estepona te bieden heeft. Wees voorbereid op mogelijke veranderingen in het weerpatroon, want zoals we weten kan Moeder Natuur soms onvoorspelbaar zijn!