Waar Ligt Estepona in Spanje: Ontdek de Locatie

Estepona is een charmante stad aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het ligt in de provincie Malaga, Andalusië en staat bekend om zijn prachtige stranden, historische centrum en bloemrijke straten. Met een perfecte mix van traditionele Spaanse sfeer en moderne voorzieningen trekt Estepona bezoekers die op zoek zijn naar zon, cultuur en ontspanning.

De locatie van Estepona is ideaal voor reizigers die willen genieten van de mediterrane levensstijl. Gelegen tussen de bekende steden Marbella en Gibraltar biedt het een rustigere maar even rijke ervaring. De geografische coördinaten tonen dat Estepona net iets ten westen van het middelpunt van de Costa del Sol ligt, wat resulteert in meer dan 325 dagen zon per jaar.

Mijn interesse in deze stad groeide toen ik meer te weten kwam over haar uitgebreide promenade langs het strand, genaamd Paseo Marítimo, en de indrukwekkende berg Sierra Bermeja die achter de stad uittorent. Deze natuurlijke elementen maken Estepona tot een unieke bestemming waar je kunt wandelen door natuurparken of ontspannen aan het strand met uitzicht op de Middellandse Zee.

Waar ligt Estepona?

Estepona bevindt zich aan de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Deze charmante stad is onderdeel van de provincie Málaga en valt binnen de autonome gemeenschap Andalusië. Met een bevolking van ongeveer 70,000 inwoners staat Estepona bekend om haar prachtige stranden, historische centrum en het bloeiende toerisme.

 • Locatie: Zuid-Spanje
 • Provincie: Málaga
 • Autonome Gemeenschap: Andalusië

Geografisch gezien ligt Estepona tussen de bekende steden Marbella en Manilva. Het heeft een uitgestrekte kustlijn die meer dan 20 kilometer beslaat langs de Middellandse Zee, waardoor het een geliefde bestemming is voor zowel binnenlandse als internationale vakantiegangers.

Kenmerk Informatie
Kustlijn > 20 km
Bevolking ~70,000
Nabijgelegen Steden Marbella, Manilva

Het achterland van Estepona is net zo indrukwekkend met zijn bergketens zoals Sierra Bermeja waar je talloze wandelpaden vindt die leiden naar adembenemende uitzichten over de regio. Dit contrast tussen zee en bergen maakt Estepona tot een diverse bestemming met veel verschillende activiteiten.

Naast natuurlijke schoonheid staat Estepona ook bekend om zijn culturele erfgoed. Het oude centrum is gevuld met witgekalkte huizen versierd met kleurrijke bloempotten en smalle geplaveide straatjes die getuigen van Andalusische charme. Hierdoor wordt vaak gezegd dat dit stadje één van de mooist bewaarde geheimen aan de Costa del Sol is.

Met deze informatie hoop ik dat je nu een duidelijk beeld hebt gekregen waar dit prachtige Spaanse juweeltje te vinden is!

Geografische locatie van Estepona

Estepona bevindt zich in het zuiden van Spanje, meer bepaald aan de Costa del Sol in de provincie Malaga, Andalusië. Deze charmante kustplaats ligt tussen de bekendere steden Marbella en Gibraltar en trekt door haar ligging aan de Middellandse Zee jaarlijks veel toeristen. De exacte coördinaten voor wie ze zou willen opzoeken zijn 36°25’N 5°09’W.

Het gebied rond Estepona is een mix van prachtige stranden en bergachtig terrein. Zo heeft het stadje meer dan twintig kilometer kustlijn die uitnodigt tot zonnebaden, zwemmen en diverse watersportactiviteiten. Aan de andere kant zijn er Sierra Bermeja en Los Reales bergen waarvan de toppen soms tot boven de wolken reiken.

Deze geografische diversiteit biedt ook een thuis aan een rijke flora en fauna. In het bijzonder staat dit gebied bekend om zijn orchideeënsoorten – liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een wandeling door het nabijgelegen natuurpark Sierra Bermeja.

 • Stranden: Meer dan 20 km lange gouden zandstranden
 • Bergketens: Sierra Bermeja met pieken zoals Los Reales
 • Klimaat: Mediterraans met warme zomers en milde winters
Kenmerk Beschrijving
Ligging Zuid-Spanje, Costa del Sol
Coördinaten 36°25’N 5°09’W
Strandlengte >20 km
Belangrijke berg Sierra Bermeja

Dankzij deze unieke ligging geniet Estepona van een aangenaam mediterraan klimaat met hete zomers en relatief milde winters waardoor het praktisch het hele jaar door een ideale vakantiebestemming is. Met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar is er volop gelegenheid om te genieten van buitenactiviteiten of simpelweg te ontspannen op één van Estepona’s vele terrassen.

Wat betreft bereikbaarheid ligt Estepona gunstig ten opzichte van twee internationale vliegvelden: Málaga-Costa del Sol Airport dat ongeveer één uur rijden naar het oosten ligt, en Gibraltar International Airport dat ongeveer 45 minuten naar het westen ligt. De stad zelf kan men verkennen via een netwerk van lokale bussen of gewoon te voet om echt alle hoekjes te ontdekken.

Ligging van Estepona in Spanje

Estepona is een charmante stad aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het ligt precies in de provincie Málaga, die deel uitmaakt van de autonome regio Andalusië. Omgeven door de Middellandse Zee en dicht bij de Straat van Gibraltar heeft Estepona een benijdenswaardige positie die toeristen aantrekt met zijn prachtige stranden en aangenaam klimaat.

 • Regio: Andalusië
 • Provincie: Málaga
 • Kustlijn: Costa del Sol

De exacte coördinaten plaatsen Estepona op 36.425 graden noorderbreedte en -5.151 graden westerlengte. Dankzij deze locatie geniet het stadje meer dan 320 dagen zon per jaar wat perfect is voor liefhebbers van zonnebaden en buitenactiviteiten.

Aspect Waarde
Regio Andalusië
Provincie Málaga
Coördinaten 36.425° N, -5.151° W
Jaarlijkse zondagen Meer dan 320

Tussen Marbella en Gibraltar ingeklemd biedt Estepona een mix van natuurlijke schoonheid en cultuurhistorisch erfgoed. De Sierra Bermeja bergketen vormt een indrukwekkend achtergronddecor terwijl je door oude straatjes wandelt of langs de promenade flaneert.

Met zijn ligging aan zee profiteert Estepona ook flink van maritieme activiteiten zoals zeilen, vissen of gewoon ontspannen op één van de vele terrasjes met uitzicht op jachten die langzaam voorbijvaren in de haven.

Estepona’s nabijheid tot andere bekende steden zoals Sevilla, Córdoba en Granada maakt het ook tot een ideale uitvalsbasis om Andalusië te verkennen. Met moderne wegen en goede openbaarvervoerverbindingen is reizen naar deze historische hotspots eenvoudig te realiseren voor dagtrips of langere excursies.

Door al deze kenmerken wordt snel duidelijk waarom Estepona zo’n populaire bestemming is onder bezoekers die op zoek zijn naar een authentiek Spaans stadje met alle gemakken binnen handbereik. Het is echt een pareltje aan de Spaanse kust dat wacht om ontdekt te worden!

Kaart van Estepona

Als je naar een kaart van Spanje kijkt, vind je Estepona aan de zonnige Costa del Sol in het zuiden van het land. Het ligt precies tussen de bekende steden Marbella en Gibraltar in, aan de provincie Málaga. Voor reizigers en geïnteresseerden heb ik wat interessante feitjes over deze locatie:

 • Estepona heeft een uitgestrekte kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 20 kilometer.
 • De stad is gemakkelijk bereikbaar via de AP-7 snelweg die langs de hele Costa del Sol loopt.

Wat betreft haar positie op de kaart biedt Estepona bezoekers een mix van bergachtige landschappen en stranden. Daarnaast is er ook nog eens het Sierra Bermeja gebergte dat achter de stad rijst, waardoor je als bezoeker kunt genieten van adembenemende panoramische uitzichten.

Natuurliefhebbers vinden hier hun gading dankzij het nabijgelegen natuurpark Los Reales de Sierra Bermeja. Dit park staat bekend om zijn unieke pinsapo-bossen; een soort naaldboom die alleen in dit deel van Spanje voorkomt.

Voor wie geïnteresseerd is in zeiltochten of vissen, biedt Estepona’s jachthaven ‘Puerto Deportivo’ talloze mogelijkheden. Met restaurants en bars direct aan het water is dit ook nog eens een ideale plek om te ontspannen na een dag vol avonturen.

Kortom, op een kaart mag Estepona dan misschien maar een klein puntje lijken aan de Spaanse kust, maar wie erheen reist zal ontdekken dat deze plaats enorm veel te bieden heeft!

Conclusie

Estepona is een prachtige stad aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Door dit artikel heen heb ik informatie en inzichten gedeeld over deze charmante locatie. Estepona’s ligging biedt voor elk wat wils, of je nu komt voor de stranden, cultuur of natuur.

 • Stranden: Estepona heeft een kustlijn van ruim 20 kilometer met diverse stranden die geschikt zijn voor families, sportliefhebbers en zon-aanbidders.
 • Cultuur: Het historische centrum is rijk aan Andalusische tradities met kleurrijke bloemendecoraties en smalle straatjes.
 • Natuur: De nabijheid van Sierra Bermeja biedt mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Naast deze trekpleisters heeft Estepona ook moderne faciliteiten zoals winkels, restaurants en bars. Met haar milde klimaat het hele jaar door is het een ideale bestemming om te ontspannen en te genieten van het Spaanse leven.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om meer inzicht te krijgen in wat Estepona zo’n unieke plek maakt binnen Spanje. Of je nu een vakantieganger bent op zoek naar je volgende avontuur, of iemand die overweegt om naar de Costa del Sol te verhuizen, Estepona zou zeker bovenaan je lijst moeten staan!

Voor wie geïnteresseerd is in vastgoed, biedt Estepona interessante investeringsmogelijkheden gezien haar populariteit en groeiende toerisme-industrie. Dit kan resulteren in een waardevolle lange termijn belegging.

Tot slot kan ik concluderen dat als je gecharmeerd bent van authentiek Spanje met moderne gemakken, dan zal Estepona niet teleurstellen. Het is de perfecte mix van traditioneel Spaans leven met hedendaagse luxe – allemaal tegen de achtergrond van adembenemende natuurlijke schoonheid. Ik ben ervan overtuigd dat wie deze stad bezoekt zich snel thuis zal voelen onder de warme Spaanse zon!